duhPristup

baner grafik88

28Aprile

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

Mr. sc. Radoš je kazao da autor u zbirci poput slikara slika portret Isusa koji je uvijek prisutan, ide rame uz rame u našem životu.

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

„Čitajući knjigu uočio sam da je ovo djelo mladog čovjeka jer su misli moderne, a stavovi jasni. Vješto prenosi ono što je u njemu sazrelo. Govori o Onome koga poznaje, te se vidi da piše svećenik koji voli Isusa.“ Teologinja Kuveždanin pojasnila je kako su 52 meditacije u zbirci podijeljene u pet cjelina, a nastale su iz svakidašnjice koju autor živi. Poticaj za pisanje temeljen je na suradnji vlč. Glavice s tri radijske postaje – Hrvatskim katoličkim radijom, Slavonskim radijom te Radio Đakovom. Stoga su tekstovi, prvotno namijenjen radijskoj javnosti, kratki, koncizni i jasni te potiču na odluku za hod s Kristom rame uz rame, zaključila je Kuveždanin.

Direktor Domaćinović kratko se osvrnuo na početak suradnje autora i nakladničke kuće Teovizija. Naglasio je kako su umijeće i pismenost vlč. Glavice prvotno otkrili mediji te izrazio zadovoljstvo što se pojavio još jedan svećenik – pisac, sposoban i spreman svoje misli staviti na papir i donijeti optimizam na prečesto ozbiljna, životom pritisnuta lica.

Na koncu predstavljanja obratio se i autor knjige koji je srdačno zahvalio predstavljačima i svima koji su svojom nazočnošću uveličali događaj. Rekao je da je ovu knjigu, kao i svoj cjelokupni rad shvatio kao izvršavanje svog mladomisničkog, a možemo reći i životnog gesla: „Učvrsti svoju braću.“

Predstavljanju knjige nazočilo je stotinjak Ladimirevčana te obitelj i rodbina vlč. Glavice, a publiku u Đakovu činili su bogoslovi, Milosrdne sestre sv. Križa, svećenici i Đakovčani koji ovog svećenika redovito prate četvrtkom navečer u programu Radio Đakova. Velika pozornost kojom su prisutni pratili predstavljanje poticaj je autoru za nastavak literarne djelatnosti u cilju učvršćivanja braće u izazovima svakodnevice.

Marko Dušak

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

duhPristup

baner grafik88

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
             Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

velSestraBanerOK

Top