11Agosto

Teovizijine knjige koje će vam uljepšati ljeto

Predstavljamo naša najnovija izdanja, kao i knjige koje smo ponovo tiskali, jer ste to tražili....

Teovizijine knjige koje će vam uljepšati ljeto

 

 

NAŠA NOVA IZDANJA:

 

TOMISLAV IVANČIĆ

SVESTRANA IZRANJENOST ČOVJEKA - Hagioterapija izranjenosti

kolovoz001Svaki čovjek je patnik. Mnogi ne vide stvarnost svog stanja, jer ih od jasne spoznaje priječe tjelesna zadovoljstva i privremena odsutnost patnje. No, podsjetimo li se samo činjenice da smo na zemlji ubačeni bez naše privole i znanja, da su nam određeni prostori zemlji, sposobnosti, talenti, nacionalnosti, vjera, spolnost, broj godina života, jezik, kultura, bol i nevolje, tada nam bol postaje teža. Čovjek je biološko i antropološko biće, te je njegova patnja svestrana i neotkloniva, događa se ili na tjelesnoj ili duhovno-duševnoj razini. Osim toga, svi se osjećamo krivima, a da nismo osobno nikome skrivili, nego ušli u stanje zla, u „logor smrti“.

Sve su to egzistencijalna stanja i pitanja, na koja nemamo dovoljno odgovora. Što nam je činiti, što možemo učiniti za svoje oslobođenje, kamo moramo proći kroz smrt, dokle nam je ovdje živjeti, zašto su jedni zdravi a drugi bolesni, jedni kršćani a drugi „pogani“, jedni teško hendikepirani, a drugi sposobni, jedni bogati, a drugi siromašni, jedni bolesni a drugi zdravi, jedni umiru u djetinjstvu a drugi u starosti? Konačno zašto ne možemo pobjeći iz tog svijeta patnje, besmisla, krivnje i neznanja? 

Upravo na ta pitanja želi odgovoriti ova knjiga. Svi smo svestrano, a ne samo antropološki izranjeni. Gdje je lijek i liječnik, gdje je bolnica i nada u ozdravljenje? Uvjereni smo da je u Stvoritelju svijeta i nas odgovor na naš krik boli, ali, gdje je Stvoritelj i može li se s njime komunicirati? Pokušao sam razmišljati o tim činjenicama naših života, nastojao sam istražiti naše boli, patnje i izranjenosti, te pogledati, ima li lijeka tim bolima i ranama. Uviđam, da čovjek živi na dvije bitne razine, a to su tjelesna i duhovna. Psihofizičke razine su zemaljske, a antropološko-teološke nebeske ili duhovne. Čovjek živi na zemlji, ali je iznad zemlje, on umire tjelesno, ali živi vječno duhovno, on posjeduje biološku i psihičku dušu, ali njegova egzistencija i bit je antropološka razina ili duhovna duša sa svojim organizmom. No, rješenje svih problema i odgovore na sva pitanje ima unutar čovječanstva i povijesti svijeta samo Isus Krist, Isus iz Nazareta kao povijesna osoba. On donosi informacije o nama, on donosi snage za oslobođenje od izranjenosti, besmisla, boli i patnje, on nas vodi tamo gdje je on, a on je Sin Božji, Bog i čovjek. To je realna, egzistencijalna, znanstvena i sigurna istina o čovjeku. Mi nemamo drugog rješenja. Stvoritelj, kao vlasnik zemlje i čovječanstva, se javio i informirao nas da će na kraju sve biti dobro. Vrijeme je da kritički proučimo te informacije, usvojimo te snage i odlučimo se za bolji svijet i slobodu od izranjenosti.

Ova knjiga je pisana popularno, da bi svi nalazili snage i spoznaje po njoj. Ona daje bitne obrise izranjenosti, njihove dijagnoze te temeljne terapije. Ona bi trebala biti početak i podstrek novim istraživanjima.
kupi02

 

 

TOMISLAV IVANČIĆ

CJELOVITI PROGLAS RADOSNE VIJESTI, Zaokret u evangelizaciji - Priručnik

kolovoz002Ova knjižica je plod dvaju predavanja održanih laicima, koji vode seminare za evangelizaciju Crkve ili Novu evangelizaciju. Jezično je više ili manje uspješno iz govornog preneseno u pisani oblik. Iako opsegom skromna ona predstavlja vrlo važan korak naprijed u evangelizacijskoj zadaći Zajednice Molitva i Riječ.

Svaka zadaća koju Bog daje vjernicima sadrži dva bitna aspekta, poziv i poslanje. Poziv je vrijeme u kojem Bog osposobljava čovjeka za vršenje povjerene zadaće. Poslanje je, pak, odlazak na služenje onima kojima nas Bog šalje. Poziv je dolazak Bogu, poslanje odlazak ljudima. Poziv je primanje Božjih darova, a poslanje nošenje tih darova ljudima. Poziv se događa u tišini, poslanje u proglašavanju Radosne vijesti i darivanju Božjih snaga. Tako će ovako evangelizirani vjernici prenositi drugima što im je Bog učinio preko evangelizatora i Duha Svetoga. Naime, tko je evangeliziran, počinje druge evangelizirati, kaže papa Pavao VI. Tako se čudesnim i brzim umnažanjem evangeliziranih ljudi događa sve šira i svestranija evangelizacija, koja mijenja društva i narode u vrsne, moralne, čovjekoljubive, pravedne i dobre ljude.
kupi02

 

 

TOMISLAV IVANČIĆ

RODITELJI , UČITELJI I UČENICI - Hagioterapija prosvjete

kolovoz003Ovi tekstovi služe da se stvarnost prosvjete i svih sudionika u njoj pokuša razumjeti sa razine antropološke dimenzije čovjeka i hagioterapijskih principa. Svijet u kojem živimo opterećen je dobrim i zlom, svjetlom i mrakom, pravdom i zločinačkim nasiljem, vjerom u dobro i razaranjem svijeta, povjerenjem i izdajom, ljubavlju i mržnjom, ateizmom i susretima s Bogom. Dobro čovjeku pruža najbolje perspektive, zlo razara svaku nadu. Očito je da škola treba u učenicima izgraditi dobrotu, istinu, povjerenje, pravdu i nadu u bolji svijet. 

Nova vizija škole temelji se na rezultatima neuroznanstvenih istraživanja, bioloških otkrića, genetskih dostignuća, na čudesnim spoznajama neposredne suradnje prirodnih i humanističkih znanstvenih područja, duhovne i psihosomatske čovjekove strukture.

Na školi je da čovjekova osobnost čvrsto stoji na razini dobra i istine kako bi sve funkcioniralo na izgradnju boljeg svijeta. Htjelo se unijeti svjetiljku u školski sustav, kako bismo u njezinu svjetlu svi nastavili graditi uvijek bolje i uspješnije pretpostavke za budućnost te kako bi se i svi drugi dali na daljnja istraživanja sve dok svi ne osjetimo da se pojavio bolji svijet i dostojanstvenija domovina.
kupi02

 

 

TOMISLAV IVANČIĆ

PUT U NOVI ŽIVOT

kolovoz004Vjernici Crkve slušaju mnoge propovijedi, čitaju crkveni tisak, slušaju katolički radio, čitaju Sveto pismo, idu na duhovne obnove, ali se jedva što iz toga događa. Naime, sve što se čuje jednom, odmah se zaboravi, tako da u čovjeku opstane tek dojam propovijedi i svega što se čulo.

Ovi predlošci za meditativnu molitvu i razmatranje žele pomoći da se Božja riječ u nama ukorijeni, raste i donosi plodove. Tu su Božje riječi Svetoga pisma unesene u srce, gdje se događa odnos s Bogom i gdje je čovjek slobodan od utjecaja Zloga. Srcem se vjeruje, a umom se zna i razumije smisao Božjih govora. Riječ treba preko očiju i ušiju dospjeti u nas, a odatle u srce, kako bi postala život.

Da bi se dogodio taj proces od slušanja do življenja potrebno je svaki dan za Božju riječ odvojiti pola sata ili jedan sat vremena. Treba se učiti disciplini, jer bez nje se ne može dogoditi proces od slušanja do oživotvorenja Božje riječi. U početku treba biti odlučan, čvrst, borben, da bi se uspjelo. U nama vladaju navike da Božju riječ čujemo i ostavljamo je po strani. Još više od toga se događa da je slušamo, ali teško čujemo pa je tako ne unesemo u život te se stalno događa čudna neostvarenost onoga što nam Bog govori. Mi, tobože, živimo vjernički, ali samo iz vana, mimo života. Zato nas potresaju strahovi, nesigurnost da li nas Bog ljubi, pitanja što je poslije smrti, pomaže li Bog kada ga molimo? Stojimo gladni i žedni pokraj Božjeg stola Riječi i euharistije. Jednom treba u životu načiniti obrat, početi živjeti Božjim životom i pomoći ljudima oko nas. Živimo u bolnim vremenima i zavedenom društvu, koje vapi za svjedocima, za uspješnim vjernicima i Božjim prijateljima. Bez toga obrata živimo u stalnom osjećaju krivice zato što domovini i ljudima nismo donijeli snagu i život vjere.

Pokušajmo svaki dan prakticirati ove predloške da bismo zaživjeli radosnu stvarnost kršćanske vjere. Neka konačno Bog i spas čovjeka postanu najvažniji u našem životu. Hvala prepisivačima i izdavačima ovih molitvenih predložaka. Neka i njih zahvati sila Duha Svetoga, ko koja izbija iz ovakve molitve.
kupi02

 

 

OBJAVILI SMO I NOVU KNJIGU NA NJEMAČKOM JEZIKU:

kolovoz005Lela Crnek

DIE HAGIOTHERAPEUTISCHE „APOTHEKE“
kupi02

 

 

 

 

 

 

PONOVILI SMO:

 

 

priredio fra MLADEN HERCEG

ISUS NA NOGOMETNOJ UTAKMICI

kolovoz006U suradnji s fra Mladenom Hercegom, Teovizija je nastavila s objavljivanjem knjiga u kojima objavljuje kratke mudroslovne priče starih pustinjskih otaca i židovskih mudraca.

Nakon knjiga PREPOZNATI DIJAMANT, SRETAN ČOVJEK, PAPIGA JE PROGOVORILA i HASIDSKE PRIČE - Teovizija je objavila novu knjiga kratkih priča pod nazivom ISUS NA NOGOMETNOJ UTAKMICI. Prema prvim pokazateljima prodaje, knjiga se u vrlo kratkom periodu već izborila za interes širokog kruga čitatelja. Stoga vjerujemo da će kao i prethodne Teovizijine knjige, koje je uredio fra Mladen Herceg, doživjeti dva ili više izdanja.

I ova knjiga želi kratkim poučnim pričama pomoći u traženju odgovora na pitanja: Tko sam? Odakle dolazim? Kamo idem? Koji je smisao našega života? Priča može otključati riznicu smisla života. Pouke na kraju priča upućuju čitatelja prema vedrini, pozitivnom razmišljanju, tajni, istini, Bogu...
Priče i iz ove knjige, kao i iz knjiga pobrojanih na početku teksta, odišu mudrošću; svaka ima egzistencijalnu životnu poruku tako da je potrebno samo otvoriti srce i uši za čuti poruku i - čovjekove oči spoznaju nevidljivo, osnažuje se tijelo, rasvjetljuje zatamnjeno. Stoga iz knjige treba svakodnevno uzimati male doze mudrosti – po jednu priču. Čitajte svaki dan jednu priču i razmišljajte nad njom. Izvor svakodnevnog nadahnuća je na stranicama ove dragocjene knjige: nepresušnom vrutku duhovnosti i nadahnuća. A kad se zaklopi i zadnja stranica, knjiga ne bi smjela završiti na polici, nego je treba ponovno otvoriti, iščitavati i crpsti snagu za svakodnevicu.
kupi02

 

 

Fernand T. de Besa i Alex R. Celm

DOBRA SREĆA - KLJUČ USPJEHA

kolovoz007Ova uspješnica, koja je osvojila svijet, prevedena je na 37 jezika u više od sedamdeset zemalja. Knjiga koja jednostavnom ali snažnom pričom govori o tome kako "zgrabiti priliku" i ostvariti uspjeh u životu i radu.

Autori knjige su dvojica španjolskih profesora, ekonomista, stručnjaka za marketing, koji su surađivali s brojnim najvećim svjetskim kompanijama. Autori su za pripovijedanje izabrali bajku, dakle svim čitateljima bez obzira na uzrast najprihvatljiviji način pripovijedanja. Ukazujući na razliku između sreće i dobre sreće istaknuli su temeljnu poruku: nepouzdana "sreća" kao što je, na primjer, dobitak na kladionici, i nije zapravo prava sreća i takvi "sretnici" u pravilu ne završavaju sretno, dok je "dobra sreća" trajna i može se dogoditi svakoj osobi bez iznimke. Osnovno je da svatko za svoju dobru sreću treba sam pripraviti uvjete. Tako pojedinac postaje svjestan da Ja mogu biti sretan, a potom donosi i osobnu odluku Spreman sam stvoriti uvjete svoje dobre sreće.

Iako se u knjizi nigdje ne spominje Bog - pisan velikim slovom - u njoj je vidljiva kršćanska poruka koju je sam Isus dao svojim učenicima u poslanje: kreirajte, radite i stvarajte djela po kojima bi sav svijet trebao postati "Kraljevstvo Božje".

Utemeljitelj Družbe Isusove, sv. Ignacije Lojolski, naučavao je da se čovjek treba ponašati kao da uspjeh posla ovisi samo o njemu, ni malo o Bogu, ali s istodobnim pouzdanjem u Boga kao da sve ovisi o njemu. Time je uspostavljena vertikala između Boga i čovjeka, Božjeg suradnika i sustvaratelja. A upravo ta ljudska horizontala i kršćanska vertikala čovjekova stvaranja u ovozemaljskom svijetu je izričito istaknuta i vidljiva u ovoj knjizi.
kupi02

 

 

TOMISLAV IVANČIĆ

ZA UMORNE

kolovoz008Neki čitatelji se već intenzivno odmaraju koristeći svaku minutu godišnjeg odmora, a godišnji drugima tek slijedi. Pri spomenu godišnjeg odmora većini je, neovisno o vremenu korištenja, prva misao kako treba odmarati tijelo. A odmor duha i duše nije ni u primislima. 

O tome i drugim dimenzijama odmora piše prof. Ivančić u ovoj knjizi, koja je doživjela već sedmo izdanje. Knjizi za umorne, koju treba ponijeti na godišnji odmor. On u knjizi piše kako ponovno uspostaviti neophodnu ravnotežu između potrebnog rada i neophodnog odmora. Samo pravilno odvajajući vrijeme za rad i vrijeme za odmor kroz godinu, te ispravno korištenje godišnjeg odmora, omogućit će nam da kroz život idemo ukorak s vlastitom dušom, radujući se svakodnevici, malim stvarima... A to, zapravo, znači, postići umijeće kvalitetnog življenja nadahnuto mudrošću, koja dolazi odozgor, koja je nikla iz druženja sa Svemogućim i koju je potrebno otkriti osvrnuvši se oko sebe, u oblaku, cvijetu, žuboru vode, lahoru povjetarca, izlasku sunca, šetnji, razgovoru s prijateljima i obitelji, svugdje oko nas. Čovjek na odmoru prima snagu od Boga i iz prirode da bi mogao biti čovječniji i uspješniji.

Dakle, zaboravimo na godišnjem „tupo buljenje u prazno“, beskonačno neproduktivno izležavanje, višesatno ispijanja pića i napitaka... Povucimo se u osamu, u kontemplativne prostore, susretnimo se sami sa sobom, izvršimo „inventuru“, jer samo tako ćemo napuniti „duhovne akumulatore“ za novi rad i poslovne izazove.
kupi02

 

 

NIKO BILIĆ

JEZIK CRKVE

KAKO NAM BOG GOVORI? / BIBLIJSKO - TEOLOŠKI ESEJI

kolovoz009Bog nam govori kroz Evanđelje, a jezik Crkve i Kristove Radosne vijesti također je Evanđelje. U ovoj opsežnoj knjizi autor je autor je analizirao jezik Crkve, jezik Evanđelja kroz suvremen biblijsko-teološke eseje za svaki dan. Stoga su svi oni koji žive s vjerom i u vjeri, s Crkvom i u Zajednici Crkvi zahvalni autoru što im je darovao veliki izvor nadahnuća za pronaći Put, Istinu i Život kroz godinu pa, tako, i kroz ovo ljetno vrijeme.
kupi02

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
             Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

velSestraBanerOK

Top