06Giugno

Preporučujemo za čitanje tijekom svetkovine Duha Svetoga - Duhova

Na ove odabrane knjige darujemo 20% popusta do 10. lipnja 2017.

Preporučujemo za čitanje tijekom svetkovine Duha Svetoga - Duhova

Pedeset dana nakon Uskrsa i deset dana nakon slavlja Kristova uzašašća Crkva slavi treći najveći blagdan – Duhove. Taj dan se smatra rođendanom Crkve, koja bi bez Duha Svetoga bila samo još jedna od niza organizacija ili religija. Upravo je Duh Sveti čini Božjom, Kristovom crkvom. Ovdje predstavljamo knjige na tu tematiku i na njih darujemo 20% popusta do 10. lipnja 2017.

 

DUHOM ZA BOLJI SVIJET,

autora Tomislava Ivančića

001 duhKnjiga ima dva dijela. Prvi dio počinje pitanjem o temeljnom iskustvu vjere i čovjekovoj sposobnosti da na razini duha susretne svog Stvoritelja. Nakon toga se raspravlja o pitanju zla u svijetu i čovjekovoj ugroženosti zlim silama. Crkvi je poslan Duh Sveti da u njoj i u svijetu ostvaruje Božje kraljevstvo. 

Drugi dio pokazuje kako se s Duhom Svetim sprijateljiti, kako se obući u njegovu Silu i ući u cjelovitu istinu o sebi, svijetu i budućnosti.

kupi02

 

DUŠE SVETI, ŽIVOTVORNI,

priredio Bonaventura Duda

001 duhU drugoobjavljenoj knjizi o Duhu Svetom iz p. Dudinih Sveščića – DUŠE SVETI, ŽIVOTVORNI – prikupljeni su brojni vrhunski duhovski tekstovi. Tekstova koji su – kako je sam napisao na početku predgovora knjizi - p. Dudi služili najprije za njegov duhovni život, a potom i produbljeniju teološku informaciju u vezi s Duhom Svetim. Pri tom svakako treba izdvojiti promišljanja p. Bonaventure Dude, a on sam u predgovoru upućuje čitatelja prvo na magistralno djelo pok. dr. Šagi-Bunića, zatim na tekst Hansa Kuenga te encikliku o Duhu Svetom pape Leona XIII.

Vrhunski hrvatski katolički teolog i prevoditelj Biblije p. Bonaventura Duda tijekom svojih devedeset godina života i preko šezdeset godina redovničkog i pastoralnog rada fasciniran je Trojedinim Bogom, osobito Duhom Svetim. Stoga je iz godine u godinu pored vlastitih promišljanja, koja je stavio na papir, prikupljao i čuvao kao vrijednu zbirku brojne tekstove o Duhu Svetom ponajboljih svjetskih teologa i spisatelja. Tekstovi su objavljeni u tri knjige, koje su objavljene pod zajedničkim nazivom IZ MOJIH SVEŠČIĆA.

kupi02

 

O, DOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!, 

priredio BONAVENTURA DUDA

O, DOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!,  priredio BONAVENTURA DUDAGotovo sve vrjednije tekstove brojnih autora o Duhu Svetom imam u mojim sveščićima u kojima sam skupljao materijale za moja predavanja.

U ovom izboru za prvu knjigu donosim nekoliko važnih tekstova od kojih je u ovaj čas najvrjedniji onaj koji nosi potpis sv. Ivana Pavla II. Zatim donosim njegovo PISMO SVEĆENICIMA za Veliki četvrtak 1998. godine. Tim se pismom i danas mogu poslužiti svi vjernici. U njemu blaženi Papa zapravo komentira drevni himan O, DOĐI, STVORČE, DUŠE SVET!, koji se pripisuje Rabamu Maurusu iz 8. stoljeća.

Na kraju najprije donosim veliko PISMO FRANJEVAČKIH GENERALA ZA GODINU DUHA SVETOGA 1998. Između toga odabirem nekoliko značajnih naših teologa, koji su pisali o Duhu Svetom. Upozoravam i na knjigu dr. Alfreda Schneidera NA PUTOVIMA DUHA SVETOGA.

Između pojedinih dijelova umećem tri velika teksta iz povijesti kršćanske mistike. Nakon Papinih tekstova stavljam prelijepi tekst iz 11. stoljeća. To je MISTIČNA MOLITVA NAŠEGA SVETOG OCA SIMEONA, rodom iz Paflagonije u Maloj Aziji, koji je živio od 949. do 1022., a koji je u Istočnoj crkvi dobio naslov »Novi teolog«. Nakon tekstova od različitih teologa donosim sastav dominikanca Angelusa Silesiusa pod naslovom KERUBINSKI PUTNIK za koji ne znam prevodioca. I na kraju stavljam završnu zahvalnicu Ranierija Cantalamesse iz njegove znamenite knjige O, DOĐI, STVROČE, DUŠE SVET!, u kojoj komentira tu molitvu, koja se pripisuje Rabanu Maurusu iz 8. stoljeća.

kupi02

 

DUH SVETI, DAR KRISTOV,

priredio fra Bonaventura Duda

DUH SVETI, DAR KRISTOV, priredio fra Bonaventura DudaI u trećoj knjizi, koje je urednik fra Bonaventura Duda naznačio zajedničkim podnaslovom: Iz mojih sveščića prikupljeni su – prema stajalištu urednika – najljepši tekstovi o Duhu Svetomu iz brojnih knjiga, koje je on tijekom pedeset godina čitao i čuvao da jednog dana ugledaju „svjetlo dana“.

kupi02

 

MOLITVENIK DUHU SVETOMU

Molitvenik za krizmanike

MOLITVENIK DUHU SVETOMU Molitvenik za krizmanikeTeovizija je objavila novi molitvenik za krizmanike jedinstven na području vjerskog nakladništva hrvatskog govornog područja. Molitvenik je namijenjen za krizmanike, ali i za sve druge koji žele imati pri ruci različite tekstove i molitve u čast Duhu Svetom. Vrlo je poticajan uvodni tekst "Zašto pobožnost Duhu Svetome". U molitveniku se nalazi i nova misa na svetkovinu Duhova s himnima u čast Duhu Svetomu, zazivi, krunica, litanije, devetnica, izbor iz svetopisamskih tekstova, crkvene pjesme o Duhu Svetom, što su poznati svjetski i hrvatski spisatelji pisali o Duhu Svetom, osnovne kršćanske molitve itd.

kupi02

 

BOG – SVAKODNEVNA TAJNA I OBJAVA,

autora fra Zvjezdana Linića

BOG – SVAKODNEVNA TAJNA I OBJAVA, autora fra Zvjezdana LinićaSvoje spoznaje iz intenzivnih promišljanja o Trojstvu u Jedinstvu, autor je pretočio u knjigu u kojoj već u prvom poglavlju objedinjuje meditacije o Isusu Kristu.

U narednom poglavlju promišlja o Bogu. Bog nije kao mi: različit je od nas i drukčiji nego što ga zamišljamo, ljepši i milostiviji. U trećem dijelu knjige fra Zvjezdan promišlja o Duhu Svetome u deset meditacija. U završnom dijelu knjige autor piše o izuzetno zanimljivim temama kao što su blagoslov, oprost, značaj molitve posebice molitve za unutarnje ozdravljenje, oslobođenja, te molitve otkupljenja.

kupi02

 

S MARIJOM LJUBITI DO KRAJA,

autora Tomislava Ivančića

S MARIJOM LJUBITI DO KRAJA, autora Tomislava IvančićaAutor je u knjizi na jednostavan način prikazao mjesto i ulogu Blažene Djevice Marije u kršćanskoj objavi, u Crkvi i u vjerničkom životu. Svi svetopisamski tekstovi Mariju spominju kao djevičansku Majku Isusovu, te kao pralik i uzor Crkve i vjernika. Govor o Mariji star koliko i samo čovječanstvo, no i tada - od prvih početaka - pa sve do danas ona je bila vezana uz nebesku, vječnu, božansku dimenziju. 

„Marija je, dakle neodvojivo utkana u vjernički život Katoličke crkve od njenog početka do danas" - piše prof. Ivančić u knjizi.

Za sve nas današnje, suvremene vjernike osobito je interesantno poglavlje Marija u životu suvremenog kršćanina. Autor pojašnjava kako je došlo i zašto je tako duboko ukorijenjeno i rašireno štovanje Marije kod suvremenih vjernika. Osobito je veliko i iskreno Marijino štovanje kod mladih širom svijeta. Gledajući je kao uzor povjerenja - sjetimo se one neponovljive rečenice bezgranične vjere: „Evo službenice Gospodnje, neka mi bude po riječi tvojoj" - mladi Mariju slijede u stvaranju boljega svijeta. Upravo stoga što imaju Mariju kao savršen uzor povjerenja mladi danas postaju nada suvremenog svijeta.

Za one čitatelje koji baš i ne poznaju najbolje liturgijsku godinu i blagdane kroz godinu bit će osobito interesantno poglavlje o Marijinim blagdanima u Crkvenoj godini. Kada se, na primjer, slavi blagdan Navještenja ili Blagovijesti, zašto se slavi osmi rujna ili osmi prosinca, što slavimo na blagdan Velike Gospe. Kratki osvrt u knjizi će pronaći i čitatelji koje interesiraju Marijina ukazanja i službeni stav Crkve o takvim pojavama o kojima se svako malo čuje i piše o medijima, za razliku od, na primjer, Marijina ukazanja u Lurdu ili Fatimi koje je Crkva priznala.

Stoga, poštovani čitatelji, preporučamo ovu knjigu o Mariji, o svevremenskom uzoru i izvoru nadahnuća za spasonosnu vjeru, knjigu o Mariji idealu bezgraničnog povjerenja i putokazu do Spasitelja i društva brojnih nebesnika.

kupi02

 

VIHOR I OGANJ DUHA,

autora Stjepana Kušara

VIHOR I OGANJ DUHA, autora Stjepana KušaraDuh Sveti prožima svu stvarnost i svakog pojedinca. Polazeći od te konstatacije autor u prvom poglavlju knjige obrađuje novozavjetni govor o vihoru i ognju, u drugom razmatra odnos Duha Svetoga i Crkve, u trećem o odnosu Duha i pojedinca, a u završnom poglavlju o nužnosti promjene života, te o konkretnim koracima u prihvaćanju i mijenjanju sebe.

kupi02

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.
             Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.

velSestraBanerOK

Top