duhPristup

baner grafik88

28April

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

Mr. sc. Radoš je kazao da autor u zbirci poput slikara slika portret Isusa koji je uvijek prisutan, ide rame uz rame u našem životu.

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

„Čitajući knjigu uočio sam da je ovo djelo mladog čovjeka jer su misli moderne, a stavovi jasni. Vješto prenosi ono što je u njemu sazrelo. Govori o Onome koga poznaje, te se vidi da piše svećenik koji voli Isusa.“ Teologinja Kuveždanin pojasnila je kako su 52 meditacije u zbirci podijeljene u pet cjelina, a nastale su iz svakidašnjice koju autor živi. Poticaj za pisanje temeljen je na suradnji vlč. Glavice s tri radijske postaje – Hrvatskim katoličkim radijom, Slavonskim radijom te Radio Đakovom. Stoga su tekstovi, prvotno namijenjen radijskoj javnosti, kratki, koncizni i jasni te potiču na odluku za hod s Kristom rame uz rame, zaključila je Kuveždanin.

Direktor Domaćinović kratko se osvrnuo na početak suradnje autora i nakladničke kuće Teovizija. Naglasio je kako su umijeće i pismenost vlč. Glavice prvotno otkrili mediji te izrazio zadovoljstvo što se pojavio još jedan svećenik – pisac, sposoban i spreman svoje misli staviti na papir i donijeti optimizam na prečesto ozbiljna, životom pritisnuta lica.

Na koncu predstavljanja obratio se i autor knjige koji je srdačno zahvalio predstavljačima i svima koji su svojom nazočnošću uveličali događaj. Rekao je da je ovu knjigu, kao i svoj cjelokupni rad shvatio kao izvršavanje svog mladomisničkog, a možemo reći i životnog gesla: „Učvrsti svoju braću.“

Predstavljanju knjige nazočilo je stotinjak Ladimirevčana te obitelj i rodbina vlč. Glavice, a publiku u Đakovu činili su bogoslovi, Milosrdne sestre sv. Križa, svećenici i Đakovčani koji ovog svećenika redovito prate četvrtkom navečer u programu Radio Đakova. Velika pozornost kojom su prisutni pratili predstavljanje poticaj je autoru za nastavak literarne djelatnosti u cilju učvršćivanja braće u izazovima svakodnevice.

Marko Dušak

Promocija knjige „Rame uz rame“ vlč. Mateja Glavice

duhPristup

baner grafik88

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

velSestraBanerOK

Top