24January

Sv. Franjo Saleški, don Bosco i sv. Toma Akvinski - MISLI

'Onima, koji se posvećuju molitvi, Gospodin je kao zdenac iz kojeg se unutarnjom molitvom crpi čista, svježa voda, voda koja oplođuje i usrećuje.' - Sv. Franjo Saleški

Sv. Franjo Saleški,  don Bosco i sv. Toma Akvinski -  MISLI

SV. FRANJO SALEŠKI -  MISLI

novostFGranjoSal002Godine prolaze i neprimjetno se nižu u lancu jedna za drugom, i kako one traju, tako odmotavaju i naš smrtni život i privode naše dane kraju. O, kako je neusporedivo ljepša vječnost, jer njezino trajanje nema kraja, a njezini dani nemaju noći! Neka Bog bude prisutan u vašem srcu! Amen! Živio Isus!

Otvorite širom svoje srce pred Bogom; radosno hodajte uvijek u Njegovoj prisutnosti dalje. On nas nježno ljubi, on je potpuno naš. Budimo i mi potpuno Njegovi, ljubimo ga, predajmo mu se.

 

DON BOSCO – MISLI

Bog je onaj koji želi djelovati. Mi trebamo moliti da bude tako dobar te se posluži nama u svojim svetim pothvatima.

Savjet redovnicama: Neka vaš korak ne bude prebrz,a niti prespor, vaše vladanje umjereno i sabrano, vedro i prirodno, oči spuštene, ali glava ne pognuta; neka cijelo vaše držanje očituje da ste redovnice, to jest Bogu posvećene.

Svaki ću dan posvetiti neko vrijeme razmatranju, duhovnom štivu. Tijekom dana posjetit ću ili uputiti molitvu Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Najmanje četvrt sata odvojit ću za pripravu, a isto toliko i za zahvalu za svetu misu.

 

SV. TOMA AKVINSKI

(zaštitnik katoličkih škola, akademija i sveučilišta)

„Taj nijemi vol će tako riknuti da će cijelim svijetom odjeknuti!“, rekao je sv. Albert Veliki o svom učeniku Tomi Akvinskom, kada je taj - radi šutljivosti - od svojega kolege nazvan „nijemim volom“.
Bio je mistik. Proglašen je crkvenim naučiteljem. Nazvan je i „anđeoski naučitelj“.

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

velSestraBanerOK

Top