22October

Knjiga za rujnu jesen: Josip Blažević SAI BABA i/ili ISUS KRIST

Mora li se kršćanin odlučiti za Isusa Krista ili Sai Babu ili kršćanin kojega Isus poziva: Pođi za mnom može istodobno vjerovati i slijediti i Sai Babu?

Knjiga za rujnu jesen: Josip Blažević SAI BABA i/ili ISUS KRIST

Zasigurno su mnogi imali prigodu čuti ponešto o Sai Babi  (informacije su gotovo u pravilu obavijene određenom "mističnošću"), netko je i susreo pojedince koji su "hodočastili" na Istok u Sai Babine krajeve, a većina je - ni kriva, ni dužna - bombardirana brojnim knjigama o Sai Babi, koje najčešće zauzimaju središnje mjesto u izlozima i policama brojnih knjižara.

Tko je, zapravo, Sai Baba? Čime je zaslužio toliku pozornost? Što to propagira i zastupa Sai Baba u svome svjetonazoru da zaokuplja pozornost pojedinaca i u ovom podneblju zapadnokršćanskog svjetonazora? Je li on Bog? Mogu li kršćani biti istinski kršćani, a vjerovati i slijediti Sai Babu? Mora li se kršćanin odlučiti za Isusa Krista ili Sai Babu ili kršćanin kojega Isus poziva: Pođi za mnom može istodobno vjerovati i slijediti i Sai Babu?

Na ta i još brojna druga pitanja u knjizi odgovara fra Josip Blažević. Stoga je knjiga izuzetno korisna za sve koji žele argumentirano riješiti dvojbe o prihvatljivosti Sai Babina nauka, za one koji žele o vjerodostojnoj kristovskoj vjeri poučiti mlađe generacije koje su izložene agresivnim saibabinim emisarima, te za one koji se nađu u prigodi polemizirati sa Sai Babinim sljedbenicima. Knjiga obiluje nizom vrijednih dokumentiranih činjenica i argumenata što je, pored ostalih, uočio i nadbiskup Marin Barišić, koji je o knjzi napisao: Djelo p. Josipa Blaževića pobudit će zasigurno široko zanimanje vjernika, kako onih vjernički "rubnih", tako i svih drugih ljudi dobre volje koji istinski traže i dublje razmišljaju o smislu ljudskog života i naše povijesti.

kupi02

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
             This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

velSestraBanerOK

Top