duhPristup

baner grafik88

24Januar

Sv. Franjo Saleški, don Bosco i sv. Toma Akvinski - MISLI

'Onima, koji se posvećuju molitvi, Gospodin je kao zdenac iz kojeg se unutarnjom molitvom crpi čista, svježa voda, voda koja oplođuje i usrećuje.' - Sv. Franjo Saleški

Sv. Franjo Saleški,  don Bosco i sv. Toma Akvinski -  MISLI

SV. FRANJO SALEŠKI -  MISLI

novostFGranjoSal002Godine prolaze i neprimjetno se nižu u lancu jedna za drugom, i kako one traju, tako odmotavaju i naš smrtni život i privode naše dane kraju. O, kako je neusporedivo ljepša vječnost, jer njezino trajanje nema kraja, a njezini dani nemaju noći! Neka Bog bude prisutan u vašem srcu! Amen! Živio Isus!

Otvorite širom svoje srce pred Bogom; radosno hodajte uvijek u Njegovoj prisutnosti dalje. On nas nježno ljubi, on je potpuno naš. Budimo i mi potpuno Njegovi, ljubimo ga, predajmo mu se.

 

DON BOSCO – MISLI

Bog je onaj koji želi djelovati. Mi trebamo moliti da bude tako dobar te se posluži nama u svojim svetim pothvatima.

Savjet redovnicama: Neka vaš korak ne bude prebrz,a niti prespor, vaše vladanje umjereno i sabrano, vedro i prirodno, oči spuštene, ali glava ne pognuta; neka cijelo vaše držanje očituje da ste redovnice, to jest Bogu posvećene.

Svaki ću dan posvetiti neko vrijeme razmatranju, duhovnom štivu. Tijekom dana posjetit ću ili uputiti molitvu Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu. Najmanje četvrt sata odvojit ću za pripravu, a isto toliko i za zahvalu za svetu misu.

 

SV. TOMA AKVINSKI

(zaštitnik katoličkih škola, akademija i sveučilišta)

„Taj nijemi vol će tako riknuti da će cijelim svijetom odjeknuti!“, rekao je sv. Albert Veliki o svom učeniku Tomi Akvinskom, kada je taj - radi šutljivosti - od svojega kolege nazvan „nijemim volom“.
Bio je mistik. Proglašen je crkvenim naučiteljem. Nazvan je i „anđeoski naučitelj“.

duhPristup

baner grafik88

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
             Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

velSestraBanerOK

Top