01Juni

Preporučamo za lijepa lipanjska predvečerja…

Ovi predlošci za meditativnu molitvu i razmatranje žele pomoći da se Božja riječ u nama ukorijeni, raste i donosi plodove.

Preporučamo za lijepa lipanjska predvečerja…

TOMISLAV IVANČIĆ

RODITELJI , UČITELJI I UČENICI
Hagioterapija prosvjete

Roditelji ucenici 002Ovi tekstovi služe da se stvarnost prosvjete i svih sudionika u njoj pokuša razumjeti sa razine antropološke dimenzije čovjeka i hagioterapijskih principa. Svijet u kojem živimo opterećen je dobrim i zlom, svjetlom i mrakom, pravdom i zločinačkim nasiljem, vjerom u dobro i razaranjem svijeta, povjerenjem i izdajom, ljubavlju i mržnjom, ateizmom i susretima s Bogom. Dobro čovjeku pruža najbolje perspektive, zlo razara svaku nadu. Očito je da škola treba u učenicima izgraditi dobrotu, istinu, povjerenje, pravdu i nadu u bolji svijet.

Nova vizija škole temelji se na rezultatima neuroznanstvenih istraživanja, bioloških otkrića, genetskih dostignuća, na čudesnim spoznajama neposredne suradnje prirodnih i humanističkih znanstvenih područja, duhovne i psihosomatske čovjekove strukture.

Na školi je da čovjekova osobnost čvrsto stoji na razini dobra i istine kako bi sve funkcioniralo na izgradnju boljeg svijeta. Htjelo se unijeti svjetiljku u školski sustav, kako bismo u njezinu svjetlu svi nastavili graditi uvijek bolje i uspješnije pretpostavke za budućnost te kako bi se i svi drugi dali na daljnja istraživanja sve dok svi ne osjetimo da se pojavio bolji svijet i dostojanstvenija domovina.

kupi02

 

 

TOMISLAV IVANČIĆ

PUT U NOVI ŽIVOT

Put u Novi Zivot 002Vjernici Crkve slušaju mnoge propovijedi, čitaju crkveni tisak, slušaju katolički radio, čitaju Sveto pismo, idu na duhovne obnove, ali se jedva što iz toga događa. Naime, sve što se čuje jednom, odmah se zaboravi, tako da u čovjeku opstane tek dojam propovijedi i svega što se čulo.

Ovi predlošci za meditativnu molitvu i razmatranje žele pomoći da se Božja riječ u nama ukorijeni, raste i donosi plodove. Tu su Božje riječi Svetoga pisma unesene u srce, gdje se događa odnos s Bogom i gdje je čovjek slobodan od utjecaja Zloga. Srcem se vjeruje, a umom se zna i razumije smisao Božjih govora. Riječ treba preko očiju i ušiju dospjeti u nas, a odatle u srce, kako bi postala život.

Da bi se dogodio taj proces od slušanja do življenja potrebno je svaki dan za Božju riječ odvojiti pola sata ili jedan sat vremena. Treba se učiti disciplini, jer bez nje se ne može dogoditi proces od slušanja do oživotvorenja Božje riječi. U početku treba biti odlučan, čvrst, borben, da bi se uspjelo. U nama vladaju navike da Božju riječ čujemo i ostavljamo je po strani. Još više od toga se događa da je slušamo, ali teško čujemo pa je tako ne unesemo u život te se stalno događa čudna neostvarenost onoga što nam Bog govori. Mi, tobože, živimo vjernički, ali samo iz vana, mimo života. Zato nas potresaju strahovi, nesigurnost da li nas Bog ljubi, pitanja što je poslije smrti, pomaže li Bog kada ga molimo? Stojimo gladni i žedni pokraj Božjeg stola Riječi i euharistije. Jednom treba u životu načiniti obrat, početi živjeti Božjim životom i pomoći ljudima oko nas. Živimo u bolnim vremenima i zavedenom društvu, koje vapi za svjedocima, za uspješnim vjernicima i Božjim prijateljima. Bez toga obrata živimo u stalnom osjećaju krivice zato što domovini i ljudima nismo donijeli snagu i život vjere.

Pokušajmo svaki dan prakticirati ove predloške da bismo zaživjeli radosnu stvarnost kršćanske vjere. Neka konačno Bog i spas čovjeka postanu najvažniji u našem životu.
Hvala prepisivačima i izdavačima ovih molitvenih predložaka. Neka i njih zahvati sila Duha Svetoga, ko koja izbija iz ovakve molitve.

kupi02

 

Preporučamo za lijepa lipanjska predvečerja…

JEZIK CRKVE

KAKO NAM BOG GOVORI? BIBLIJSKO - TEOLOŠKI ESEJI, autora NIKE BILIĆA

jEZIKcRKVEBog nam govori kroz Evanđelje, a jezik Crkve i Kristove Radosne vijesti također je Evanđelje. U ovoj opsežnoj knjizi autor je autor je analizirao jezik Crkve, jezik Evanđelja kroz suvremen biblijsko-teološke eseje za svaki dan. Stoga su svi oni koji žive s vjerom i u vjeri, s Crkvom i u Zajednici Crkvi zahvalni autoru što im je darovao veliki izvor nadahnuća za pronaći Put, Istinu i Život kroz godinu pa, tako, i kroz ovo duhovsko vrijeme.

kupi02

 

Newsletter

 

Kontakt

Teovizija d.o.o. - Kaptol 26, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 (0)1 4814 813
E-mail: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!
             Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!

velSestraBanerOK

Top